Spørgsmål/Svar

Hvor store edderkopper kan Edderkoppesugeren fange?
Svar: Det er svært at at sige. Jeg har endnu ikke haft en edderkop i mit hus som den ikke kunne fange, men jeg har trods alt ikke de helt store. Selvfølgelig vil der være nogen helt store edderkopper den ikke er i stand til at fange, men jeg har fanget nogen på ca en fem-krone i diameter.

Er Edderkoppesugeren nem at bruge?
Svar: Ja, det er bare at tænde for den og føre spidsen hen mod edderkoppen, og efterfølgende går man uden for og vender Edderkoppesugeren på hovedet (så kan man ryste edderkoppen ud). Den er faktisk så nem at selv børn kan bruge den. Men husk det ikke er legetøj. Den kan godt gå i stykker at fald, og den består også af enkelte dele som bestemt ikke er godt at lege med for små børn. Så hvis dit barn skal bruge den, så lad det ske under observation.

Hvordan er sugestyrken?
Edderkoppesugeren er bestemt ikke er nogen støvsuger! Men det er jo netop også pointen med Edderkoppesugeren, for hvis den sugede som en støvsugere ville den dræbe, eller skade Edderkoppen. Sugestyrken er lige tilpas så den uden problemer kan suge almindelige danske Edderkopper. Hvis du er i tvivl om din Eddeerkoppesuger suger som den skal, når du pakker den ud for første gang, kan du lave en lille test:

 1. Saml Edderkoppesugeren med det medfølgende batteri
 2. Monter “turbo-dutten”
 3. Find et af de gennemsigtige plastikstykker som beskytter et af de to lange rør
 4. Edderkoppesugeren skal med sin sugestyrke uden problemer kunne “holde fast” på dette plastik

Kan den fange andre dyr end edderkopper?
Svar: Ja, Edderkoppesugeren kan bruges til de fleste dyr på samme størrelse med en edderkop. Jeg bruger den ofte til møl, ørentviste, spyfluer og hvepse i vindue.

Hvor længe holder batteriet?
Svar: Det er svært at svare på. Det kommer selvfølgelig an på brug. Det er særlig vigtigt hvilken teknik man benytter i sin jagt på edderkopper. Jeg har oplevet nogen som lader den køre/suge helt ind til de slipper edderkoppen fri. Denne teknik bruger selvfølgelig langt mere strøm, end hvis man blot stopper motoren når man har suget edderkoppen op. Det bør ikke være nødvendigt at lade motoren køre hele tiden. Normalt vil edderkoppen ikke kunne kravle op af røret, selvom motoren er slukket, hvis bare du holder røret oprejst. Men hvis du spørger hvor tit jeg skifter batterie, så er skifter jeg ca hver anden måned.

Hvilken type batteri skal benyttes?
Svar: Der skal benyttes en 9V batteri. Alle Alkaline batterier kan benyttes, men der er – selvom det lyder mærkeligt – forskel på udgangseffekten på 9V batterier. Nogen er lavet til “All-round” produkter og andre er lavet til “High Drain” produkter. Edderkoppesugeren er et “High Drain” produkt, og derfor får man den bedste sugestyrke hvis man vælger en batterietype som giver høj udgangseffekt. Dette står desværre ikke på batterierne, så derfor er man nødt til at teste sig frem. Jeg har fundet frem til at disse batterityper yder lidt ekstra sammen med Edderkoppesugeren (men alle 9V batterier virker):

 • Kameda Alkaline (Købes i Harald Nyborg)
 • Top Craft Ultra alkaline (Købes i Aldi)
 • Energizer
 • Duracell

Kan man lukke edderkoppen inde i røret?
Svar: Ja det kan man. Der følger en prop med, som kan sættes på røret når man har fanget edderkoppen. Hvis man har bruger “Turbo-dutten”, skal den dog lige aftages før proppen sættes på.

Behøver man at bruger “Turbo-dutten”?
Svar: Nej det behøver man ikke, men der kommer noget mere sugestyrke ved at montere den. Du skal ikke lade dig skræmme af at hullet så bliver mindre. Hvis bare kroppen på edderkoppen er mindre end hullet skal den nok blive suget op – også selvom edderkoppen inklusiv ben skulle være større end hullet.

Kan jeg suge en edderkop direkte fra dens spindelsvæv?
En edderkop kan holde utrolig godt fast i sit edderkoppespind, så det kan være svært at suge en edderkop direkte fra dens spind.

Kan du sende til andre lande end Danmark? 
Nej det kan jeg desværre ikke på nuværende tidspunkt :-(
Men Edderkoppesugeren er nu også kommet til Norge. Den kan købes her: www.edderkoppsuger.no

Hvad er der med dig og den der “Edderkoppesuger?
Jeg er af den type, som ikke kan lide at dræbe edderkopper. De er nyttedyr og jeg synes derfor ikke de skal slås ihjel. Men jeg kan ikke bare lade edderkopperne være, for jeg har en hustru som desværre har en voldsom angst for disse kræ. Derfor har jeg nu i mange år, set mig selv rende rundt med et glas og et stykke papir. Alt for ofte er edderkopperne sluppet fra mig, fordi de sidder svære tilgængelige steder. Fx mellem to træplader, eller i et hjørne.

Men for noget tid siden fik jeg en god ide. Jeg opfandt den mest geniale edderkoppefanger. En edderkoppefanger som skal kunne suge edderkopperne op vha. en en lille elmotor og et batteri. Jeg syntes ideen var så god, at jeg bare var nødt til at gå videre med den. Jeg søgte Internettet, og var lige ved at tage fat i en producent som ville kunne hjælpe mig videre med at designe Edderkoppesugeren, da jeg så pludselig surfede forbi en udenlandsk webshop, som fuldstændigt havde stjålet min opfindelse. Eller sagt med andre ord: Nogen havde altså fået den geniale ide før mig. Jeg var både ærgerlig, og glad. For det skulle så ikke være min nye store opfindelse, men jeg var også glad, for jeg kunne nu hurtigt få det smarte produkt hjem i mit hus. Jeg bestilte to, og fik dem hjem et par uger efter. Efter et par dages brug kunne jeg konkludere, at det rent faktisk var en fantastisk edderkoppefanger. Det har lettet mit “edderkoppefangerliv” på så mange forskellige plan. Pludselig kan min hustru nu også fange dem:-) Og det er ikke bare edderkopper den kan fange. Den er super til alle mulige andre små kryb, og selv vipse, møl, natsværmere og fluer i vinduet kan den fange.

Jeg tror rigtig mange danskere kan have samme glæde som mig, af dette produkt. Derfor har jeg besluttet at købe et parti hjem som jeg kan sælge videre af i Danmark.

Jeg har fuldtidsjob og er familiefar. Det er mig som står for alt, når I bestiller, og jeg håber derfor I vil bære over med, at der ikke altid vil kunne pakkes lige med det samme. Men jeg lover den nok skal komme så hurtigt som muligt, og jeg kan love at I altid vil få en fantastisk behandling.

23 kommentarer til Spørgsmål/Svar

 1. Mette Haagensen skriver:

  Hej!

  Kan man mærke, når edderkoppen bliver fanget? 😀 Altså giver det en “bump” i håndtaget?

  Mvh
  Mette

  • Martin Jensen skriver:

   Hej Mette,
   Nej med en almindelig størrelse edderkop, kan man ikke mærke det. Måske man kan mærke en lille smule med en stor, men du skal nok ikke regne med det. Jeg har i hvert fald aldrig følt et “bump” :-)
   VH
   Martin / edderkoppesuger.dk

   • Mette skriver:

    Hej Martin!

    Jeg er glad – den virker 😉 Derfor har jeg lige bestilt tre til 😀

    Jeg har endda lige hjulpet en bi ud i frihed :)

    Ha’ en dejlig pinse :)

    Mvh
    Mette

    • Martin Jensen skriver:

     Dejligt at høre, Mette. Og ja, den er nemlig også rigtig god til bier I vinduet.
     Vh Martin, og også dejlig pinse til dig.

 2. Hanne Hermann skriver:

  Hvad med stankelben?
  Skader man ikke de lange tynde ben de har med edderkoppesugeren?

  • Martin Jensen skriver:

   Hej Hanne. Jeg har suget flere stankelben, og har aldrig oplevet at det skadet deres ben.
   VH
   Martin

 3. Jimmi skriver:

  Hvor lang er den der eddekoppesyger…?

  Og hvordan for man fyret ud igen, og uden at gøre det fortræd?

  • Martin Jensen skriver:

   Hej,
   Den er ca 70 cm når du har begge rør på (følger med i standardpakken), så du kan komme ret langt væk fra edderkoppen.
   Når du har suget edderkoppen, og er gået udenfor, så vender du ganske enkelt Edderkoppesugeren på hovedet og ryster edderkoppen ud. Og Edderkoppesugeren må nok betragtes som en af de mest skånsomme metoder at få edderkopper ud af huset på. Jeg har aldrig oplevet der er sket edderkoppen noget, men den har kravlet “glad” videre når jeg har rystet den ud :-)
   VH
   Martin

 4. Ditte skriver:

  Kan de ikke kravle op inden man kommer ud med dem..?

  • Martin Jensen skriver:

   Hej Ditte,
   Hvis du bare holder Edderkoppesugeren opad efter du har fanget edderkoppen, bør det ikke være noget problem. Hvis du kan se den begynder at kravle lidt op, kan du også lige ryste sugeren lidt så falder den ned i bunden igen. Men du kan selvfølgelig også bare vælge at lade Edderkoppesugeren køre lige ind til du kommer ud og vender den nedad, for at slippe edderkoppen fri. På den måde kan den ikke kravle op, men det bruger selvfølgelig lidt mere batteri.
   Så er der også den tredje mulighed, som er at bruge det låg som følger med. Efter du har fanget dyret, så sæt låget på, og den kommer ingen steder før du letter låget.
   Håber dette hjalp.
   VH
   Martin
   VH
   Martin

 5. Natali hansen skriver:

  Hej :). Hvis jeg ex bestiller den imorgen, er der så nogen sandsynlighed for jeg har fået den inden d 20 december???:)

 6. Trond Sørensen skriver:

  Hei,er det mulig å kjøpe og å få tilsendt edderkoppsugeren til Norge?På forhånd takk!
  Mvh Trond

  • Martin Jensen skriver:

   Hej Trond,
   Jeg har desværre ikke på nuværende tidspunkt mulighed for at sælge og sende til Norge :-(
   VH
   Martin

 7. Ulla Nielsen skriver:

  Er der rabat hvis man køber 5 stk.
  Hilsen Ulla

  • Martin Jensen skriver:

   Nej desværre, men fragten er den samme om du bestiller 1 eller 5. Jeg er dog lidt ked af antallet 5, da det lige præcis ikke kan være i en sending. Dermed vil jeg være nødt til at sende to pakker til dig. 4 vil være mest optimalt. Men selvfølge hvis det er 5 du har behov for, så bestiller du bare det, og så sender jeg to pakker afsted.
   VH
   Martin

   • Martin Jensen skriver:

    Jeg har desværre været nødt til at sætte bregrænsning på 3 Edderkoppesugere pr ordre.
    VH
    Martin

 8. Lars svanholm skriver:

  Hvad bliver prisen så med fragt

  • Martin Jensen skriver:

   Fragtprisen er 49 kr. Så hvis man tænker at man kunne have brug for 2, så er der lidt at spare, da fragtprisen stadigvæk vil være 49 kr.

 9. Heidi skriver:

  Så her, næsten et halvt år senere, har du så indført gratis fragt igen, eller har du bare ikke fået rettet teksten endnu?

  For jeg har set den på e-bay til 175 kr (135 kr + 40 kr i fragt) Men hvis du sælger den for 165 med fri fragt, køber jeg den da hellere hos dig.

  Hilsen Heidi

  • Martin Jensen skriver:

   En Edderkoppesuger koster 165 kr + fragt.
   Og kan købes her på siden. Klik på menupunktet “køb” og tilføj den til din kurv.
   VH
   Martin

 10. søren skriver:

  Hej,

  I produkt teksten står der “gratis fragt”, men fragten blive alligevel langt ove i ved bestilling

  mvh

  SØren

  • Martin Jensen skriver:

   Hej Søren,
   Mange tak for at du opdagede det. Jeg måtte desværre indse at det ikke kunne løbe rundt med fri fragt :-( Derfor ændrede jeg dette. Men under produkt-teksten havde jeg rigtig nok glemt at rette teksten til.
   Undskyld denne fejl.
   VH
   Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *